UTİ Bölümü Öğrencilerimiz, Kariyer Planlama Dersi Kapsamında Çanakkale İŞKUR İşbirliği ile Yapılan Faaliyete Katıldı

2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin kişisel ve kariyer gelişimlerine destek olmak amacıyla ÇOMÜ ve İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılmıştır.

Bu kapsamda Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü olarak 31 Ekim 2022 tarihinde derse yüz yüze misafir olarak İŞKUR Biga Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin ile İş ve Meslek Danışmanı Hülya Savaş katılarak öğrencilere İŞKUR faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Ayrıca İŞKUR dışında, derse yüz yüze misafir olarak Biga ilçesinde mobilya sektöründe faaliyet gösteren girişimci Önder Yavaşça katılmıştır. Önder Bey, uzun yıllar mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ulusal ve uluslararası departmanlarında görev almıştır. 10 yıl önce kendi işletmesini kuran (arnetti.com ve netsanmobilya.com), Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde şirketleriyle 22 farklı ülkeye ürünlerini ihraç eden Önder Bey, tecrübeli bir girişimci olarak deneyimlerini öğrencilere aktarmıştır.

Program, öğrencilerin İŞKUR personeline ve Önder Bey’e sorularıyla sona erdi.