Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Çan-Üniversite İşbirliği Konulu Çan Çalıştayı Gerçekleştirildi

Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, Çan Belediye Başkan V. Harun Arslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Kurt, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Akın Arslan, Çan’da yerel yönetim, özel sektör temsilcileri, STK temsilcileri ve akademisyenlerin katılım sağladığı Çan Çalıştayı’nda bir araya gelindi.

Çalıştayda; üniversite-yerel yönetim iş birliğine dair yapılacak çalışmalar, özel sektörde ÇÖMÜ’lü öğrencilerin istihdamı ve staj konuları ele alındı. Üniversite-STK iş birliği ile yapılacak projelerin Çan’da sürdürülebilir yaşam koşullarının iyileştirilmesine değinildi.

STK temsilcilerinin, akademik personelin ve özel sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri doğrultusunda; mezun öğrencilerin özel sektörde istihdamı, öğrencilerin staj, burs, barınma imkanları, gündeme getirildi. Çan ilçesinin ihtiyaçları ve üniversitemizin bu ihtiyaçlara nasıl cevap verebileceği, üniversitemiz ve ilçemiz arasındaki iş birliklerinin nasıl daha da güçlendirileceği tartışıldı. Konu başlıklarına yönelik hazırlanacak projeler ve kaynaklar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.