UTİ Staj Hakkında Sıkça Sorulanlar

ULUSLAR ARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ STAJ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

1-) Staj yapmam zorunlu mudur?

Bölümümüz öğrencilerinin mezun şartlarını taşıması için 30 günlük staj yapmaları zorunludur. Öğrencilerimiz staj süresi boyunca hazırladıkları staj defterini Danışmanına teslim etikten sonra, staj defterleri Staj Komisyonu tarafından incelenir ve Başarılı veya Başarısız olarak  not girişi yapılır.

2-) Not görme ekranımda Staj Dersim başarısız gözüküyor, Ne yapmalıyım?

Staj komisyonu tarafından incelenerek staj dosyasına BAŞARISIZ verilen öğrencinin tekrar 30 günlük zorunlu stajını tamamlamasın gerekmektedir.

3-) Stajımı ne zaman yapmalıyım?

Öğrencilerimizin 2. Sınıfı tamamladıktan sonraki yaz döneminde stajlarını tamamlaması gerekmektedir.

4-) Stajımı hangi tarihlerde yapmalıyım?

Bölüm başkanlığımız tarafından, staj takvimleri her dönem güncellenerek web sitemizde yayınlanmaktadır. Staj takvimi haftada 5 gün ve haftada 6 gün staj yapacaklar için ayrı ayrı düzenlenir. Öğrencilerimizin başka tarihlerde staj yapması kabul edilmez.

5-) Staj defterlerimizi ne zaman teslim etmeliyiz?

Staj defterleri son teslim tarihi dönem başlangıcının ikinci haftasının son günüdür.

6-) Fakültenizde yabancı uyruklu öğrenciyim staj yapmak zorunda mıyım?

Fakültemizden mezun olmak isteyen tüm öğrencilerimizin zorunlu stajını tamamlamaları gerekmektedir.

7-) Staj yapmak için hangi adımları takip etmeliyim?

Staj yapmak için öğrenciler incelikle belli prosedürleri gerçekleştirmelidir;

Aşağıda yer alan formlar web sitemizde staj işlemleri başlığı altında mevcuttur.

1.Adım :

2.Adım : Staj yeri kabul formunun (EK-2) işyeri tarafından onaylandıktan sonra, Staj Yeri Kabul Formunun (EK-2) , Öğrencinin kimlik fotokopisi, E-Devletten alınacak olan Genel Sağlık Sigortası Durum Belgesinin (SGK Provizyon sorgulama belgesi) danışmana teslimi. (Toplam 3 belge)

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

-Resmî tatillerde (15 Temmuz 2024 vb.) staj yapılmayacaktır.

- Staj tarihleri kesinlikle değiştirilmeyecektir.

Staj dosyaları danışmana imza karşılığında teslim edilecektir.

- Kargo ile staj dosyası teslimi kabul edilmeyecektir.

- Teslim tarihleri en geç tarihler olup kesinlikle uzatılmayacaktır.

- Bu tarihlerden sonra getirilen staj dosyası kabul edilmez ve değerlendirmeye alınmaz.

Öğrencilerimiz merak ettiği diğer konular için Danışman Hocaları ile iletişime geçebilir.