SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR..

SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR:

1- Cep telefonu ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.

2- Öğrenciler, sınav saatinden10 dakika önce dersliğin önünde bulunmak zorundadır.

3-   Sınavı biten öğrencinin, koridorlarda beklemesi, konuşması, gürültü yapması yasaktır.

4-   Sınavlara kesinlikle kimliksiz öğrenci alınmayacaktır. Sınav başlamadan önce öğrenci kimlik kartları sıra üzerinde hazır bulundurulmalıdır.

5-  Sınav evrakının üzerindeki kimlik bilgileri bölümü mutlaka doldurulmalıdır. Sınav kağıdına ismini yazmayan ve yoklama tutanağına imza atmayan öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

6-   Sınav esnasında; her türlü silgi, kalem, hesap makinası vb. alışverişi kesinlikle yasaktır.

7-   Gözetmenler, öğrencilerin oturma düzeninde herhangi bir uyarıda bulunmadan değişiklik yapabilirler.

8-  Kopya çeken kadar veren de suçludur kuralı gereği, münferit veya toplu halde yapılacak kopya teşebbüsleri Üniversitemizin ilgili yönetmeliği gereğince cezalandırılacaktır.

9- Sıra üzerindeki sınavla ilgili yazılardan ve sıra altındaki dokümanlardan sırada oturan öğrenci sorumludur. Doküman, girilen sınavla ilgili olmasa bile gözetmen öğrencinin sınavını iptal etme hakkına sahiptir.

10-   Sınav kurallarına uymayan öğrenciler hakkında Üniversitemiz Disiplin Yönetmeliği gereği gözetmenler tarafından tutanak tutularak, kopya işlemi uygulanacaktır.