2023 - 2024 Güz Yarıyılı Tek Ders Sınav Takvimi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğimin "23." maddesinin “ 1." fıkrasının “d” bendinde açıklanan “Tek ders sınavları; diğer derslerden başarılı oldukları halde sadece bir dersten başarısız olmaları nedeniyle mezun olamayan öğrencilere bir yarıyılda sadece bir defa olmak üzere, akademik birimlerin ilgili yönetim kurulu kararı ile dönem sonunda yapılan sınavdır. Bu sınava öğrencilerin girebilmeleri için sınavın yapılacağı dönemde kayıt yenilemeleri ve ilgili dersin ödev, devam gibi gerekliliklerini yerine getirmiş olmaları gerekir. ” hükmü uyarınca, Fakültemiz bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerimizden, 8. yarıyılın sonunda genel toplamda tek dersten başarısız olan ve mezun olamayacak durumdaki öğrencilerimize, başvuru tarihleri 5-6 Şubat 2024 olmak üzere 8 Şubat 2024 tarihinde “Tek Ders Sınavı" uygulanacaktır.